Podcast

Velkommen til Burde Være Breaking – podcasten hvor Emil Nørlund og Denis Rivin inviterer fagfolk og godtfolk i studiet for at tale om 3 positive nyheder, der burde være breaking men ikke er det.

Find podcasten nedenunder eller hvor du normalt finder dine podcasts (fx iTunes og Spotify).


S2E6

Episode: Vi taler om et af verdens største konsulenthuse, Deloitte, der hopper på den grønne agenda, hvordan lort kan gøre vores hjerne sundere og forhindre demenssygdomme samt en regnskov i DR Congo, der heldigvis har det meget bedre end Amazonas.

Gæst: Mikkel Kryger – TV-vært på alt fra Go'morgen Danmark til Lykkehjulet


S2E5

Episode: Vi taler om verdens største eksperiment med 4-dages arbejdsuger i den offentlige sektor, et bioteknologisk gennembrud der omtales som ”en permanent gave til menneskeheden” og ikke mindst en helt, helt speciel café i Tokyo hvor man ikke bare serviceres af robotter…. men af robotter, der er styret på afstand af et paralyseret menneske, der ligger i sin seng og fjernbetjener robotten med sine øjenbevægelser.

Gæst: Jacob Ege Hinchely – radiovært og ukronet podcastkonge


S2E4

Episode: Vi taler om en spændende beslutning i Wales, hvor man med øjeblikkelig virkning har indstiller samtlige planer for opførsel af nye veje, et kæmpe gennembrud på malaria-fronten og offentliggørelsen af en UFO-rapport udgivet af Pentagon, der fastslår, at der flyver uidentificerede flyvende fænomener (UAP) rundt i jordisk luftrum.

Gæst: Phie Ambo – dokumentarist og bestyrelsesleder i Statens Kunstfond


S2E3

Episode: Vi taler om en ny undersøgelse i USA, hvor 64% af alle ansatte i landets største virksomheder hellere vil arbejde hjemmefra end at have en lønforhøjelse på $30.000 om året, NASAs nye model for forudsigelse af jordskred og psilocybins evne til at fjerne fantomsmerter.

Gæst: Louise Hylland – filminstruktør, skuespiller og iværksætter


S2E2

Episode: Vi taler om aktionær-aktivisme i Exxon hvor 3 bestyrelsesposter netop er blevet kuppet af en grøn hedgefond, et kæmpe gennembrud inden for genterapi hvor en blind mands syn er delvist genoprettet ved hjælp af alger og ikke mindst en af de grønneste og mest kontroversielle energiformer i verden: Atomkraft.

Gæst: ELOQ aka August Fenger Janson – musiker, producer og spiltester


S2E1

Episode: Vi taler om et dugfriskt studie fra UK, der tyder på at psilocybin er mindst lige så effektivt som førende antidepressiver på markedet, om en historisk sejr for climate justice i Tyskland og et reelt fremskridt i Schweiz, der måske er nærmere en fornærmelse mod ligestilling end en faktisk sejr.

Gæst: Sisse Find – metakognitiv psykolog og forfatter til Aldrig Mere AngstS1E6

Episode: Sidste episode i sæson 1 af Burde Være Breaking handler om styrket fokus på mentalt helbred i musikbranchen, et kommende forbud mod indenrigsflyvninger i Frankrig og en ny måde at diagnosticere depression på. Vi kommer også ind på vores personlige erfaring med psykoterapi, og så byder Emil for første gang ind med sit eget bud på en positiv nyhed der burde være breaking: En helt speciel urintørretumbler i Sverige!


S1E5

Episode: Volvo vil med øjeblikkelig virkning tilbyde svenske barselsnormer – 24 ugers betalt barsel – til samtlige 43.000 medarbejdere i hele verden, mens forskere i England har opfundet en helt ny metode til diagnosticering af hjernerystelser og den amerikanske lægemiddel- og fødevarestyrelse, FDA, har godkendt verdens første wearble device mod migræne. Det er ugens tre nyheder – der burde være breaking.


S1E4

Episode: Det sidste år har budt på et væld af medicinske gennembrud, og nu er en vaccine mod kræft i horisonten. Det er bare én af de opløftende nyheder vi taler om i denne episode, hvor du også kan høre om vægtløse batterier og et kæmpe forsøg med 4-dages arbejdsuger.


S1E3

Episode: Denne episode af Burde Være Breaking handler om diamanter udviklet af CO2 indfanget i atmosfæren, den tyske bilproducent Audis beslutning om at droppe benzin- og dieselmotorer og en helt speciel bevægelse ude i verden hvor natur får borgerrettigheder præcis ligesom dig og mig.


S1E2

Episode: Anden episode af Burde Være Breaking handler om science fiction i sundhedsvæsenet, overraskende fremgang for vedvarende energi - og intet mindre end gratis penge! Inden ugens Burde Være Breaking kåres vender vi også, hvorfor Emil egentlig er pessimistisk anlagt i forhold til fremtiden, og hvorvidt folk der investerer i grøn energi alene gør det for profit.


S1E1

Episode: I denne debut-episode af Burde Være Breaking kan du høre, hvorfor vi mener, at negative nyheder kan spænde ben for en bedre fremtid, og hvordan Burde Være Breaking vil påvirke verden positivt med optimistisk nyt. De tre første nyheder vi vender er 1) nyheden om en amerikansk by der har nedlagt totalt forbud mod opførsel af nye tankstationer, 2) nye manualer fra IKEA til de-montering af møbler og ikke mindst 3) et forsigtigt kig på #MeToo-bevægelsen der måske, tilsyneladende allerede har en positiv effekt. Vi taler også om hvordan Denis blev fremtidsoptimist, og hvordan han finder frem til de positive nyheder, der hver uge vil blive delt og diskuteret i programmet.


Hele første sæson af Burde Være Breaking blev optaget inde i Emil Nørlunds klædeskab – ikke fordi vi stod midt i en global pandemi eller grundet manglende alternativer, men fordi lyden inde i skaben bare var skide, skide god 🤓

Tillykke! Du er nu tilmeldt nyhedsbrevet :)
Sådan! Nu mangler du bare check-out for fuld adgang til #ActualNews.
Velkommen tilbage, du er logget ind!
Sådan! Din konto er nu fuldt aktiveret og du har adgang til alt indhold.