Hvad er #ActualNews?

#ActualNews er Danmarks klimapositive nyhedsbrev, der formidler menneskehedens fremskridt: Positive gennembrud inden for teknologi, videnskab og global udvikling der peger mod en anderledes og bedre fremtid, end den virkelighed vi typisk oplever i 'nyhederne'.

Præmissen for nyhedsbrevet er, at det så vidt muligt bringer nyheder, der per definition er nyhedsværdige fordi de aldrig nogensinde er sket før. Deraf actual news – og heri den vigtige opposition til traditionelle nyhedsmediers negative narrativer, der bunder i et repetitivt fokus på begivenheder der er sket utallige gange før, og som udgangspunkt omhandler mennesker der lyver, ting der går i stykker eller mennesker der dør.

#ActualNews ønsker ikke at ignorere dårligdom, men har gjort det til sit formål at fokusere på håbefulde forbedringer, der rodfæster nye fremtidsforestillinger i den kollektive bevidsthed ved at fremhæve scenarier, der italesætter og konkretiserer hvad der virker, og hvad vi vil, i stedet for at trippe endeløst over hvad der ikke virker, og hvad vi ikke vil.

Nyhedsbrevet tapper ind i en global bevægelse, der søger at veksle science fiction til science action gennem konstruktive fortællinger, der instruerer os i at afsøge de håbefulde, bæredygtige fremtider som vores civilisation reelt er på randen til at realisere, såfremt vi endegyldigt beslutter os for det. #ActualNews er solarpunk – en oprigtig og vedvarende påmindelse om at vi kan, hvis vi vil, og at der sjældent har eksisteret tydeligere incitamenter for at ville som netop nu.

#ActualNews udgives af Denis Rivin – futurist, iværksætter og kritisk optimist.

Abonnér på #ActualNews nu!
Tillykke! Du er nu tilmeldt nyhedsbrevet :)
Sådan! Nu mangler du bare check-out for fuld adgang til #ActualNews.
Velkommen tilbage, du er logget ind!
Sådan! Din konto er nu fuldt aktiveret og du har adgang til alt indhold.