Hej kære allesammen 😊👋

Over 100 mennesker er allerede skrevet op til #ActualNews på nyhedsbrev - og det er bare så super mega dejligt - TAK! Hvis du har familie og venner, du holder særligt meget af, kan du evt. opfodre dem til også at skrive sig op ved at sende dem dette link 😉 https://www.getrevue.co/profile/denisrivin

Det er stadig work in progress, og jeg har virkelig værdsat jeres kommentarer - og jeg har lyttet. Så hvad synes I fx om det her med billeder på hver historie, holder det...? Eller er det rarere med kort format og ren tekst med få billeder for bedre overblik?

Denne uge kommer vi vidt omkring med nyheder om fx bilindustri, vedvarende energi, CRISPR og ikke mindst et kig på, hvorfor det hele går så stærkt....?


#ActualNews 10

🚖 Model 3 bliver New Yorks første el-taxi i over 100 år

New Yorks verdenskendte gule taxier har været drevet af forbrændingsmotor siden dengang der knapt fandtes biler. Nu har byens notoriske Taxi & Limousine Commission fundet Model 3 værdig til at transportere folk og fæ gennem metropolens gader.

🔹🔺🔸 BONUS: Vidste du at elbiler faktisk har eksisteret siden starten af 1800-tallet? Gad vide hvorfor det tog dem så, så super længe at slå igennem 🤔 Og vidste du at Model 3 regnes for at være den sikreste bil i verdenshistorien?

⚡️ Elbiler kan snart lades op på bare 10 minutter

Range anxiety’ er et udbredt fænomen i forbindelse med elbiler, hvor man frygter at deres rækkevidde kommer én til kort og man pludselig skal stå og lade bilen i timevis. Men konstante teknologiske gennembrud drosler grundigt ned for denne frygt.

🔹🔺🔸 BONUS: Læs hvordan en tankstation i USA for nyligt konverterede til el som den første i hele landet.

🌳 Japan arbejder på biler lavet af træ

Et splinternyt materiale udviklet af plantebaserede nanofibre er både fem gange lettere og fem gange stærkere end stål, og det gør bilproducenter i stand til at lege med helt nye tanker til fremtidige produktioner med betragteligt CO2-reduktion.

♻️ 50% mere vedvarende energi frem mod 2024

Det Internationale Energiagentur (IEA) kommer hvert år med prognoser for tiltagende kapacitet af vedvarende energi i verden, og forudsiger denne gang at der frem mod 2024 vil være en stigning på hele 50% af nuværende kapacitet. Kæmpe tillykke til verden!

🔹🔺🔸 BONUS: Som agenturet efterhånden også selv indrømmer, har de konsekvent undervurderet udviklingen de sidste 10 års tid.

🛢 Fracking forbudt i England

Miljøforkæmpere hylder den engelske regerings beslutning om at indstille alle former for fracking som en historisk sejr. Selvom det tilsyneladende er ubegribeligt, at denne form for udvinding af fossile brændstoffer overhovedet er på tale, kræver det enorm modstand fra befolkninger til at få regeringer på rette kurs.

🐬 Delfiner vender tilbage til amerikansk flod efter 50 år

Takket være en effektiv konserveringsindsats er det lykkedes at bringe bestanden af delfiner i den legendariske Potomac-flod fra 0 i 1960’erne til 200 i 2015 og over 1000 i 2019.

🔹🔺🔸 BONUS: Vidste du at den omtalte delfin, bottlenose dolphin, er verdens mest kendte delfinart – og at den på dansk kaldes for…. øresvinet 🤷‍♂️

🧬 Forskere bringer CRISPR-teknologien op på nyt niveau

Den radikale CRISPR-teknologi der gør os i stand til at redigere i menneskelig arvemasse har fået en opgradering, der potentielt tillader forskere at rette op på 89% af samtlige genetiske fejl, der er årsag til sygdom blandt mennesker 😵

❤️ En menneskelig afkrog der strider imod al logik

Reddit er et af de helt store, legendariske steder på nettet hvor man kan lære hvadsomhelst og dele sin erfaring med alle. Men bølgerne går højt og man kan hurtigt få en trold på nakken 👹 Alligevel findes der en fredet afkrog, hvor én kvinde styrer 2.6 millioner menneskers gode tone med hård hånd.

Til sidst

[caption align="alignnone" width="980"]

[/caption]

Ugens sidste historie er en spændende beretning om bevægelsen OK BOOMER, der refererer til den sprængfyldte generationskløft mellem babyboomere og Gen Z, der er ved at miste både respekt og tålmodigheden over for førstnævnte.


Håber du er kommet styrket ud her på den anden side 👍


Kh

Denis


Book foredrag | Se min TED-talk | Tjek min børnebog | Abonner på YouTube

Tags

Denis Rivin

Futurist, kunsthistoriker og iværksætter. Kritisk optimist og formidler af menneskehedens fremskridt. Forfatter til Folkes Fremtidsrejser og medstifter af Learning Mission.

Tillykke! Du er nu tilmeldt nyhedsbrevet :)
Sådan! Nu mangler du bare check-out for fuld adgang til #ActualNews.
Velkommen tilbage, du er logget ind!
Sådan! Din konto er nu fuldt aktiveret og du har adgang til alt indhold.