Hej kære alle 👋

Wow for noget godt indhold denne gang, dét må jeg sige: En masse håbefuldt nyt om bl.a. børn, uddannelse, mord og klima 😊 Glæd jer!

Og velkommen til alle nye: Vores lille community vokser, og det er bare så super duper skønt ❤️ Bare så I ved det, er alt det her work in progress - derfor, endnu en gang mange tak for alles hidtidig feedback: De store billeder er blevet, og jeg har denne gang skruet lidt ned for farvevirvaret, links er fx hermed sorte. Hvad synes I? Og hvad synes I om tekstmængden ved artiklerne - for meget eller passende?

-Og til alle der har været så søde at hjælpe med mit jobopslag fra forleden: TAK! Jeg har fundet en rigtig god løsning, og glæder mig sindssyg meget til at arbejde på min branding de kommende måneder.

Lad os komme i gang!


Ugens video

[caption align="alignnone" width="980"]

[/caption]

#ActualNews

🚸 Hvordan har børn det i 2019? (Spoiler: Bedre!)

Red Barnet er kommet med deres årlige rapport på børns trivsel ude i den store verden, og her er lidt statistikker du bør flashe vidt omkring:

Siden år 2000 er livet generelt forbedret for over 250.000.000 børn verden over ✅ Siden år 2000 dør der i gennemsnit 4.400.000 færre børn årligt ✅ Siden år 2000 er der 130.000.000 flere børn i skole ✅ Siden år 2000 er 94.000.000 færre børn fanget i børnearbejde ✅ Siden år 2000 er 11.000.000 færre børn blevet tvunget ud i ægteskab ✅ Siden år 2000 er der i gennemsnit 12.000 færre barnemord årligt ✅

🎓 Italien først med klimakatastrofe på skoleskemaet

Nu vi er ved børnene... Italiens uddannelsesminister, Lorenzo Fioramonti, har gennemtrumfet et historisk tiltag om at indføre klimaforandring og grøn omstilling som obligatoriske fag på skoleskemaet. Han virker generelt som en ret spændende og progressiv fyr 👍

🔫 20% færre mord nu end i 1990

Du vil måske finde det relevant at vide at der i gennemsnit forekommer hele 20% færre mord i verden, end der gjorde i 1990. Du ved... hvis dét er en af de ting, du går rundt og er bange for 😊 Til gengæld er årsagen måske en anden, end du tror.

👀 14-årig pige overrasker bilindustri med nyt koncept

Stolperne i bilen er en vigtig sikkerhedskomponent under kollision, men når man skal kigge sig om efter andre trafikanter skaber de ironisk nok mange farlige situationer. 14-årige Alaina Gassler har brugt et lille kamera, en miniprojektor og nogle 3D-printede dele til at komme problemet til livs.

🛢 Amerikansk kulkollaps

USAs største, private kulselskab, Murray Energy, hvis grundlægger er blandt hovedarkitekterne bag Trumps redningspakker til kulindustrien, er gået konkurs - og er hermed ottende kulselskab til at dreje nøglen om i 2019. Velkommen til første parket af en vaskeægte energirevolution, mine damer og herrer ❤️

🔹🔺🔸 Selvom Trump har besluttet sig for at trække USA ud af Parisaftalen er der 25 guvernører, som tilsammen repræsenterer over halvdelen af den amerikanske befolkning, der nægter at følge trop

⛽️ Har Exxon løjet om kendskab til klimakatastrofe? (Spoiler: JA!)

ExxonMobil er stævnet af New York City for at have løjet over for sine investorer om kendskabet til drivhusgassers katastrofale effekt på klimaet, og hvor attraktiv en investering i vedvarende energi egentlig var. Retsagen er i gang 🏁

🔹🔺🔸 En nylig, massiv afsløring viser en rapport fra 1982, hvor Exxons egne husforskere med imponerende præcision forudså klimakrise anno 2020 - men virksomheden finansierede professionelle modsigere 27 år frem. Som altid med disse multinationale selskaber bliver det dog næppe nogen nem kamp.

👩‍💻 4-dages arbejdsuge booster Microsofts produktivitet med 40%

Microsofts afdeling i Japan har eksperimenteret med at lade samtlige 2.300 ansatte i Japan holde fri 3 dage om ugen i stedet for de klassiske 2, og stik imod al logik og konventionel forventning voksede afdelingens produktiviteten med hele 40%, selvom folk altså arbejdede en femtedel mindre

🔹🔺🔸 IIH Nordic herhjemme er begyndt at tjene 233% mere, efter de indførte 30 timers arbejdsuger. Odsherred Kommune er den første i DK til at indføre 4-dages arbejdsuger (de arbejder dog stadig 37 timer). Læs også hvordan Microsoft sidste år udviste eksemplarisk lederskab, ved at insistere på at samtlige af deres mere end 1000 underleverandører matcher Microsofts egne, attraktive barselsvilkår for samtlige ansatte.

👩‍⚕️ Eksperiment med hjerneimplantat mod stofmisbrug

Opioid-epidemien i USA er et dybt alvorligt anliggende med over 130 daglige dødsfald i forbindelse med overdosis. Et radikalt klinisk forsøg eksperimenterer nu med elektroder direkte i hjernen for at komme afhængighed til livs.

🔹🔺🔸 Der findes ingen nemme løsninger, men nu de er i gang, kunne de så ikke også overveje lidt hjernekirurgi til medicinalindustrien eller de horder af amerikanske læger, der tanketomt (💰) udskriver recepter på smertestillende medicin?

👽 Nykåret nobelpristager overbevist om liv i rummet

Den schweiziske astronom Didier Queloz opdagede som den første nogensinde en såkaldt exoplanet udenfor vores solsystem, da han var studerende tilbage i 1995. Nu har han netop vundet nobelprisen i fysik og i kølvandet udtalt, at han er overbevist om at vi finder liv i rummet, hurtigere end de fleste tror.

🔹🔺🔸 NASAs Voyager 2-sonde forlod vores solsystem i 2018, og den er begyndt at sende splinterny viden hjem om det intergalaktiske rum. Alt i mens er de fleste efterhånden enige om, at Jorden er rund. Men hvad med Universet...? Kosmologer er i heftig debat. Og her kan du få et historisk overblik over menneskets forsøg på at kommunikere med det ydre rum, bare lige til at runde lidt af du ved.

[caption align="alignnone" width="980"]

[/caption]

Til sidst

[caption align="alignnone" width="980"]

[/caption]

Ugens sidste beretning er en fin lille historie om en 9-årig dreng i England, der fik skældud i skolen for at skrible og tegne hele tiden. Heldigvis var hans forældre vakse og stimulerede hans interesse i stedet for at skrue ned for den - og nu har en lokal restaurant ansat ham til at dekorere hele bulen 👨‍🎨

Det fik mig sådan til at tænke på en af mine yndlings-TED-talks ever, den med kreativitets- og uddannelsesforsker Ken Robinson, der forklarer, hvordan skolesystemet er grotesk forældet og i bund og grund dræber kreativitet. SE DEN(!) hvis du ikke allerede har 👍


Kh

Denis


Book foredrag | Se min TED-talk | Tjek min børnebog | Abonner på YouTube

Tags

Denis Rivin

Futurist, kunsthistoriker og iværksætter. Kritisk optimist og formidler af menneskehedens fremskridt. Forfatter til Folkes Fremtidsrejser og medstifter af Learning Mission.

Tillykke! Du er nu tilmeldt nyhedsbrevet :)
Sådan! Nu mangler du bare check-out for fuld adgang til #ActualNews.
Velkommen tilbage, du er logget ind!
Sådan! Din konto er nu fuldt aktiveret og du har adgang til alt indhold.