Hej {{first_name}} 👋

#ActualNews vokser og flytter fra Facebook til nyhedsbrev i 2020. Du har på et tidspunkt skrevet dig op - TAK - så du er blandt de få her i opstartsfasen, der får lov til at kigge med. Lad mig meget gerne vide hvis du har forslag til forbedringer på enten form eller indhold 🙏

Denne uge ser vi bl.a. nærmere på C40-topmødet, verdens mest omfattende penis-transplantation, LEGO, borrelia og verdens største, 3D-printede båd!


[caption align="alignnone" width="980"]

[/caption]

#ActualNews 8

🍌 Verdens mest omfattende penis-transplantation: Den amerikanske krigsveteran Roy har som den 4. person i verdenshistorien fået en reel penis-transplantation, hvilket er et uhyre komplekst og banebrydende indgreb. Læs her om operationen, og om hvordan den har ændret Roys liv. (Technology Review)

🔹🔺🔸 BONUS: Se denne tankevækkende video, der illustrerer hvordan en penis-transplantation faktisk foregår.


🐞 Borrelia diagnosticeres på 15 minutter: Der er udviklet en splinternyt, højteknologisk værktøj til at diagnosticere borrelia inden for 15 minutter bare; en proces der tog dage- eller ikke ugevis førhen. (Columbia Engineering)


🏭 CO2-udledning er faldende i 30 storbyer: Byer som Los Angeles, Tokyo, London, Berlin og København er allerede i fuld gang med reduktion af CO2. (CityLab)

🔹🔺🔸 BONUS: Denne nyhed er kommet i kølvandet på det store C40-topmøde i København, hvor borgmestre fra i alt 94 byer mødtes for at diskutere klimapolitik. Læs om borgmestrenes initiativer til alt fra sænket kødforbrug til håndtering af luftforurening, læs hvordan amerikanske borgmestre begår mytteri mod Trump, og læs udlandets syn på København i denne klimasammenhæng.


🧸 Send dine klodser til børn i nød, LEGO betaler: LEGO er kommet med et sympatisk initiativ, hvor de tilbyder at betale fragten, hvis du donerer dine gamle klodser til børn i nød. Det er kun i USA til at starte med, men som sagt… sympatisk initiativ. (Good News Network)


🎭 Se denne deepfake og forstå teknologiens potentiale: Om der er noget som helst godt ved deepfakes vil tiden vise. Men at denne teknologi er noget vi alle bør være opmærksomme på, er der ingen tvivl om. Se dette vanvittige klip med Jim Meskinen, der imiterer kendte skuespilleres stemmer, mens hans ansigt forandrer sig på troværdigste vis. (Jim Meskimen)

🔹🔺🔸 BONUS: Se også hvordan et kunstmuseum har vækket Salvador Dalí til live til publikums store glæde. Der ligger generelt uhyre tankevækkende forretningsmodeller på lur i denne sfære - skulle det fx være noget med at lease dine bedsteforældre ud posthumt...?


🍺 Carlsberg på vej med flaske lavet af pap: Ølproducenten håber oprigtigt på en fuldt nedbrydelig bioflaske i den nære fremtid, men er der dog ikke helt endnu. (Dansk Handelsblad)


🚤 Tre verdensrekorder i én: Se her hvordan et amerikansk universitet bruger verdens største 3D-printer til at 3D-printe verdens største objekt, der er verdens største, 3D-printede båd. (3D Printing Industry)

🔹🔺🔸 BONUS: Læs også hvordan Cobod, de danske pioneer inden for 3D-print, 3D-printede den første bygning i Europa tilbage i 2017 - og hvordan de netop har slået samtlige egne rekorder ved at printe samme bygning hele 20 gange hurtige.

[caption align="alignnone" width="980"]

University of Maine bruger verdens største 3D-printer til at 3D-printe båd[/caption]

Til sidst

Husk at lade mig vide hvordan jeg kan optimere det her format? Hvad fungerer, og hvad fungerer ikke? Jeg har sat mig for at lave Danmarks BEDSTE nyhedsbrev om fremskridt inden for teknologi, videnskab og global udvikling - jeg tager imod al den hjælp, der er. Tak 👍🏆👍


Kæmpe kh

Denis


Book foredrag | Se min TED-talk | Tjek min børnebog | Abonnér på YouTube

Tags

Denis Rivin

Futurist, kunsthistoriker og iværksætter. Kritisk optimist og formidler af menneskehedens fremskridt. Forfatter til Folkes Fremtidsrejser og medstifter af Learning Mission.

Tillykke! Du er nu tilmeldt nyhedsbrevet :)
Sådan! Nu mangler du bare check-out for fuld adgang til #ActualNews.
Velkommen tilbage, du er logget ind!
Sådan! Din konto er nu fuldt aktiveret og du har adgang til alt indhold.