10 års fiskeriforbud i Yangtze-floden, rekordlave priser på solenergi og fremskridt inden for kræftforskning er blandt emnerne denne uge, der rundes af med lidt læsning om den kampsportsudøvende komiker og podcastvært Joe Rogan, hvis popularitet og indflydelse har nået nye højder.

-I øvrigt langt færre emojis denne uge, da en læser har gjort mig opmærksom på at nyhedsbrevet ryger i spam, dét går ikke. Er det bedre sådan?

Velkommen til nyhedsbrev #22 - og god læselyst

Denis


Sundhed

Nyligt opdaget T-celle antyder universel kræftbehandling

I en afkrog af det menneskelige immunsystem har forskere ved Cardiff University opdaget en splinterny T-celle, der er uhørt effektiv over for de fleste kræftformer. Forkerne håber nu på ensartet behandling til alle kræftsyge.

Forskere står sammen for at knække coronavirus

Der er udkommet over 50 tilgængelige studier om coronavirussen på bare 20 dage, og det er et interessant tegn på hvordan verdenssamfundet samarbejder om en løsning.

🔹🔺🔸 En canadisk algoritme der trawler nettet for flydata og reportager på fremmedsprog spottede eftersigende den nye virus flere dage før WHO og andre sundhedsorganisationer.

Ny metode sammensyer nerver

Otte års studier på Pittsburg University har ført til en ny metode der kan rette op på nerveskader uden transplantation. Forskerne håber på kliniske forsøg i 2021.

By & rum

10-årigt fiskeriforbud i Yangtze-floden er trådt i kraft

Kinesiske myndigheder har indført et fiskeriforbud så omfattende, at det er uden fortilfælde. Håbet er at revitalisere fiskebestand og biodiversitet i den 6.300 km lange Yangtze-flod, og omverden følger nøje med.

Foragt over for biler stiger

Vi har indrettet os relativt uhensigtsmæssigt i byerne, og et opgør mod bilerne ulmer: Amsterdam vil fjerne 11.200 parkeringspladser, og andre byer opfører nabolag hvor man skal skrive under på, at man ikke ejer bil.

🔹🔺🔸 Direktøren for Bosch, verdens største leverandør af reservedele til biler, vurderer at bilproduktion i verden måske allerede har peaket.

Verdensrekord i solenergi

Et kommende solcelleanlæg i Qatar vil udvinde solenergi til den rekordlave pris á $0.016/kWh, hvilket er 16 gange billigere e nd for bare 10 år siden. Ironisk nok er det olie- og gasindustrien, der driver prisen ned, formentlig fordi den udmærket ved at den ingen fremtid har i nuværende form.

🔹🔺🔸 Kendt finanskommentator på CNBC chokerede for nyligt på åben skærm ved at erklære olie- og gasindustriens aktier for det nye tobak.

Verdens største radioteleskop er fuldendt

Det kinesiske radioteleskop er en halv kilometer i diameter, langt større og mere sensitivt end noget andet der findes, og skal bruges til at udforske "ukendte stjerner, kosmiske fænomener og liv i det ydre rum".

Til sidst: Joe Rogan

Joe Rogan deler vandene - ironisk nok pga. sin egenskab til at samle folk[/caption]

Hvem er Joe Rogan? Hvis du kun kender ham for én ting, er det sandsynligvis hans podcast-episode #1169, hvor han i løbet af et næsten 3 timer langt interview delte en joint med Elon Musk for rullende kameraer. Men Joe Rogan er mere og andet end dét, selvom lige netop dét er ret meget ham.

Han er udøvende kampsportskommentator, komiker og tv-personlighed med egen videopodcast, der har rundet de 1.400 afsnit. Han er velbevandret i bevidsthedsudvidende stoffer med udtalt indsigt i deres helbredende virkninger, og så interviewer han alt fra videnskabsfolk til MMA-fightere, politikere, kunstnere og konspirationsteoretikere med lige meget entusiasme og nysgerrighed. Joe Rogan er en sammensat og bredtfavnende fyr, og hans facon og refleksionsevne har det med at appellere til forskellige befolkningsgrupper, der ellers sjældent overlapper.

Mine to anbefalinger til dig er dette virkelig velskrevede portræt, der undersøger vores tidsånd og ironien ved hans evne til at dele vandene i kraft af sin egenskab til at samle det amerikanske folk. Og så vil jeg anbefale dig hans seneste stand-up show fra hjembyen Boston, der for nyligt flækkede mig som en lille træsko. Måske er det også noget for dig 👍

Kæmpe kh

Denis


Book foredrag | Se min TED-talk | Tjek min børnebog | Abonner på YouTube

Tags

Denis Rivin

Futurist, kunsthistoriker og iværksætter. Kritisk optimist og formidler af menneskehedens fremskridt. Forfatter til Folkes Fremtidsrejser og medstifter af Learning Mission.

Tillykke! Du er nu tilmeldt nyhedsbrevet :)
Sådan! Nu mangler du bare check-out for fuld adgang til #ActualNews.
Velkommen tilbage, du er logget ind!
Sådan! Din konto er nu fuldt aktiveret og du har adgang til alt indhold.