Hej med dig - og hjertelig velkommen hvis du er ny 👋


Fredag den 27. december udkommer årets sidste nyhedsbrev inkl. video, hvor jeg præsenterer en blændende TOP-10 over årets VIGTIGSTE og mest fascinerende #ActualNews. Jeg kan afsløre så meget at listen både rummer UFO'er, 3D-printet menneskehjerte OG transplantation af fæces 😏


I denne uges udgave kan du imidlertid bl.a. læse om tiltagende klimatiltag, en ny metode til diagnosticering af tarmkræft og elektrificering af fly.


Rigtig god læselyst

Denis

[caption align="alignnone" width="980"]

[/caption]

Annonce

Dette nyhedsbrev er sponsoreret af Folkes Fremtidsrejser - verdens første børnebog om teknologisk arbejdsløshed. Bogen er skrevet af Denis Rivin (😇), og er den perfekte julegave til nysgerrige børn i alderen 5-9 samt forældre der vil prøve noget nyt.

[caption align="alignnone" width="980"]

[/caption] [caption align="alignnone" width="980"]

[/caption]

#ActualNews

🌍 Verdens første klimaneutrale kontinent: Europa

Momentum omkring årets skærpede fokus på klimakrise opretholdes - nu med et vægtigt fremstød fra et (næsten) samlet EU, der hæver ambitionerne for 2030 og 2050. "Dette er Europas man on the moon-moment", har den nykåret præsident udtalt.

🔹🔺🔸 Læs også hvordan en afgørelse i Filippinerne tilsyneladende skaber international præcedens for mulige sagsanlæg mod olie- og gasindustri, som Greenpeace kalder en skelsættende sejr for 'climate justice'.

⚡️ Spædt skridt mod banebrydende energi-ø

Danmark får fin, international omtale for spæde skridt i retningen af en visionær og hyper-ambitiøs energi-ø der vil kunne generere grøn energi til 10 millioner husstande.

✈️ Første fuldt elektriske, kommercielle fly ser dagens lys

Med en succesfuld flyvning i et fuldt elektrificeret fly hævder canadisk flyoperatør at have skrevet historie. Ambitionen er nu at elektrificere hele flåden.

🔹🔺🔸 Der sker meget inden for elektrificering af både luftfart (1, 2, 3, 4), skibsfart, bilindustri og endda campingvogne.

🔩 Forskere opfinder flydende metal

Forskere ved University of Rochester har udviklet en ny type metal, der flyder selvom det er beskadiget. Opfindelsen kan bane vej for synkefrie skibe og flydende byer.

🦠 Ny metode til diagnosticering af tarmkræft

Forskere ved Washington University in St. Louis arbejder på en splinterny metode til øjeblikkelig diagnosticering af tarmkræft, der allerede i en indledende pilotundersøgelse har vist sig at identificere tumorer med 100% nøjagtighed.

🐇 3D-printet kanin huser DNA til egen reproduktion

I denne nyhed er der adskillige ubegribeligheder i spil på samme tid... Først og fremmest at man kan bruge DNA til at lagre data. Herefter at disse data lagres i nanoperler. Og slutteligt at Stanford University med dette forsøg udfolder en samfundsvision, hvor alle objekter huser instruktioner til reproduktion. Tænk hvis pyramiderne i Giza havde dét 🤔

🍦 Is på Mars er kun et spadestik væk

NASA har udgivet et topografisk skattekort over sandsynlige områder med isdannelse på Mars, hvor isen i visse tilfælde befinder sig så lidt som 2,5 centimeter under overfladen. Dette betyder vanvittig meget for fremtidige, bemandede ekspeditioner.

[caption align="alignnone" width="980"]

[/caption]

Til sidst

[caption align="alignnone" width="980"]

[/caption]

Til sidst er der kun at ønske jer alle en vidunderlig, fredfyldt og forhåbentlig hvid jul 🙏 Tusind, tusind tak for at læse med ❤️


Kæmpe kh

Denis


Book foredrag | Se min TED-talk | Tjek min børnebog | Abonner på YouTube

Tags

Denis Rivin

Futurist, kunsthistoriker og iværksætter. Kritisk optimist og formidler af menneskehedens fremskridt. Forfatter til Folkes Fremtidsrejser og medstifter af Learning Mission.

Tillykke! Du er nu tilmeldt nyhedsbrevet :)
Sådan! Nu mangler du bare check-out for fuld adgang til #ActualNews.
Velkommen tilbage, du er logget ind!
Sådan! Din konto er nu fuldt aktiveret og du har adgang til alt indhold.