Der er fokus på moneys denne uge med en lille håndfuld spændende nyheder, der på hver sin måde indikerer et altruistisk kursskifte fra storkapitalen, som jeg byder velkommen og længe har set frem til. Herudover kan du læse om genopstandelsen af en 3000 år gammel mumie og se årets første video, hvor jeg gennemgår januars bedste ActualNews.


Velkommen til nyhedsbrev #21 - og tusind tak for at kigge med

Denis


Video: Månedens bedste, januar 2020

[caption align="alignnone" width="980"]

[/caption] [caption align="alignnone" width="980"]

[/caption]

Menneske & moneys

🏦 Gladsaxe Kommune stiller skrappe krav til banker

Det er yderst forfriskende at se en kommune udfordre landets bankvæsen på denne måde - og det er en indrømmelse grænsende til det kriminelle, at ingen banker tager udfordringen op.

🤑 Goldman Sachs insisterer på kvinder i bestyrelser

Investeringsbanken vil fra juli 2020 kun børsnotere virksomheder med minimum én kvinde i bestyrelsen. Fra 2021 vil de insistere på to - og der er et helt usentimentalt rationale bag: Virksomheder med kvinder i bestyrelsen klarer sig indiskutabelt bedst.

💸 Velhavere tigger om at betale mere i skat

Omkring 120 milliardærer og millionærer har underskrevet Millionaires Against Pitchforks i en ængstelig anerkendelse af det faktum at global skatteunddragelse har nået epidemiske proportioner. De beder nu indtrængende om at betale mere i skat.

🔹🔺🔸 Også verdens andenrigeste person er træt af at betale alt for lidt i skat.

💰 Førende hedgefond bliver klimaradikal

Verdens eftersigende mest succesfulde hedgefond, TCI Fund Management, truer sine porteføljeselskaber til drastisk reduktion af klimaaftryk - ellers vanker der for både bestyrelse og aktiekurs.

💲 Slut med annoncekroner fra olie og gas

En af Storbritanniens største aviser afviser som den første i verden aktivt annoncekroner fra virksomheder, der udvinder fossile brændstoffer.

[caption align="alignnone" width="980"]

[/caption]

Til sidst: Hør en mumie tale

[caption align="alignnone" width="980"]

[/caption]

Et forskerhold i Leeds har CT-skannet en mumie, 3D-printet dens vokaltragt og genskabt noget af personens stemme 3000 år efter mumificeringen fandt sted. Jeg har tænkt over denne historie hele ugen, lyttet til optagelsen talrige gange og er lige dele fascineret og skuffet over dens fattige facon.


Når alt kommer til alt må jeg dog bare sige, at der er noget komplet fortryllende ved eksperimentet i sin helhed, der krydskombinerer banebrydende teknologier med henblik på at genskabe noget af et menneskes væsen 3000 år efter dets død.


Det her siger helt klart noget om noget... Men jeg er slet ikke færdig med at tænke, over hvad det egentlig siger om hvad.


Tak for at læse med - og vi ses på tirsdag 😘


Kæmpe kh

Denis


Book foredrag | Se min TED-talk | Tjek min børnebog | Abonner på YouTube

Tags

Denis Rivin

Futurist, kunsthistoriker og iværksætter. Kritisk optimist og formidler af menneskehedens fremskridt. Forfatter til Folkes Fremtidsrejser og medstifter af Learning Mission.

Tillykke! Du er nu tilmeldt nyhedsbrevet :)
Sådan! Nu mangler du bare check-out for fuld adgang til #ActualNews.
Velkommen tilbage, du er logget ind!
Sådan! Din konto er nu fuldt aktiveret og du har adgang til alt indhold.