Pressemeddelelse: Håb som oprørsform

#ActualNews er et uafhængigt nyhedsbrev, der udelukkende bringer positive gennembrud inden for teknologi, videnskab og global udvikling, der aldrig nogensinde er sket før. Det er nyheder i bogstavelig forstand, og deraf navnet. Mediet er udkommet siden 2019 og appellerer til folk, som vil den grønne omstilling, men føler, det går for langsomt. Denne uge runder #ActualNews 100 udgivelser, og læserskaren er steget 40% siden august – er idéen ved at få fat?


Fokus på det der virker, og det vi vil

”Vi lever i en tid hvor science fiction ugentligt forvandles til science fact, og der sker vanvittig meget positiv udvikling, som de fleste desværre overser, særligt på klimafronten. Det er i virkeligheden lidt et mind-fuck, for der sker så meget i verden at de færreste kan følge med, og derfor føler de fleste, at der ikke rigtigt sker noget,” udtaler mediets stifter Denis Rivin. ”Jeg vil gerne løfte den kollektive moral og påvirke diskursen i samfundet positivt, så vi taler langt mere om det der virker, og det vi vil, i stedet for at trippe endeløst over det der ikke virker, og hvad vi gerne vil undgå.”

”Det Internationale Energiagentur har erklæret solenergi for den nye konge af elektricitetsmarkederne, det burde være breaking news hver eneste dag. Mærsk har lige investeret i verdens første CO2-neutrale containerskibe, historiens første eldrevne pickup-truck er lige rullet af samlebåndet i USA, og der er vacciner på vej mod alt fra malaria til kræft,” fortsætter Denis Rivin. ”Jeg vil gerne give folk en bedre føling med disse fremskridt for at veksle opgivenhed og håbløshed til handlekraft og håb. Jeg kalder det kritisk optimisme, og jeg ser tydeligt, at idéen er ved at få fat.”

Håb som oprørsform

#ActualNews bringer et væld af varieret, opløftende indhold, der skifter som menuen på en god restaurant. Ifølge Denis Rivin er sektionerne i traditionelle nyhedsmedier nemlig en del af problemet, for hvis der er en fast sektion for politik, og læserne forventer politisk indhold, så bringer avisen det selvom der ikke nødvendigvis er sket noget interessant. Det rykker hele tiden grænsen for hvad der betragtes som nyhedsværdigt, og skaber ifølge Denis Rivin en illusion af en verden i stampe.

”De fleste af os har brug for daglige skud kritisk optimisme, men vi bliver i stedet bombarderet med eksempler på at verden er lige så træls og nederen, som vi husker den fra i går. Jeg vil gerne ryste folks opfattelse af hvad der reelt sker i verden og bruge konstruktive eksempler på positiv tranformation som brændsel til folks forventninger til samtiden. Jeg vil bruge håb som oprørsform!


Kontakt: Denis Rivin, [email protected], +4561711713

Om #ActualNews: Ugentligt nyhedsbrev der formidler kritisk optimisme for videbegærlige undervisere, studerende og innovationsfolk, der søger positiv inspiration til undervisning, hverdag og strategi. Nyhedsbrevet er bl.a. inspireret af stjerneforskeren Hans Rosling og fremtidsbevægelsen Solarpunk.

Om Denis Rivin: Futurist, iværksætter og formidler af menneskehedens fremskridt. Født 1984 i Kiev, Ukraine, flygtet til Danmark i 1991. Uddannet i kunsthistorie ved Københavns Universitet, forfatter til verdens første børnebog om teknologisk arbejdsløshed, stifter af #ActualNews og medstifter af bevægelsen Learning Mission, der vil samle Danmark om en positiv udvikling af skolesystemet.

Tillykke! Du er nu tilmeldt nyhedsbrevet :)
Sådan! Nu mangler du bare check-out for fuld adgang til #ActualNews.
Velkommen tilbage, du er logget ind!
Sådan! Din konto er nu fuldt aktiveret og du har adgang til alt indhold.